Huolehdi jaksamisestasi valokuvausreissuilla

Written by admin on 16 kesäkuun, 2021 Categories: Professional photography for weddings

Olit sitten aloittelija tai jo kokenut ammattilainen, kuvausreissuilla sattuu ja tapahtuu. Joskus kuvatessa unohtaa ajantajun omaan kiinnostuksen kohteeseen uppoutuessa, ja vasta pitkä päivän jälkeen havahtuu siihen, että nälkä ja nestehukka vaivaavat. Reissuihin kannattaakin varautua ottamalla mukaan hyvät eväät ja muita hyödyllisiä tarvikkeita, jotta olisit varautunut kaikkeen.

Eväät on kaiken a ja o. Jos kuvaajan verensokeri laskee, ei kuvauksesta tule mitään. Toisinaan on hyvä pitää mukana pieniä eväitä, esimerkiksi suklaapatukoita myös kuvauksen kohteena oleville, jos sää on kuuman helteinen tai kuvaustilanne jännittävä. Esimerkiksi hääkuvauksissa jännitys on usein käsinkosketeltavaa ja sitä voi lieventää pienellä välipalalla. Nestehukkaa varten kannattaa tehdä hiilihapollista vettä sodastream laitteella – veden voi valmistaa kotona ja kantaa pullossa mukana kuvauspaikoille. Eväiden kuljettamiseen kannattaa varata astioita, esimerkiksi fiskars säilytysrasia toimii tässä tarkoituksessa hyvin.

Kuvauspäiviksi kannattaa ehdottomasti valita sopivat vaatteet. Vaatteiden tulee olla mukavat ja hengittävät. Ota mukaasi vaikkapa kevyt pitkähihainen, jonka voit pukeutua kylmän sään uhatessa. Myös puhtaat vaihtovaatteet kannattaa pitää mukana, sillä kuvauspaikat saattavat olla mutaisia tai likaisia. Ehdottomasti kannattaa panostaa hyviin kenkiin, sillä tulet viettämään paljon aikaa jalkojen päällä kuvauspäivien aikana. Hyviä kenkiä ovat esimerkiksi lenkkarit, joissa on hyvin pehmustettu pohjallinen.

Muista pitää taukoja päivän aikana. Vaikka kuvaaminen onkin lempipuuhaasi, kiinnostava puuha voi viedä ajantajun etkä huomaa väsymystäsi kuin vasta päivän päätteeksi. Päivä kannattaakin tauottaa ja laittaa vaikkapa puhelin muistuttamaan tauosta aina tunnin välein. Hyvä yöunet kuvauspäivän päätteeksi tulevat myös tarpeeseen.

Ei kommentteja artikkeliin Huolehdi jaksamisestasi valokuvausreissuilla