Ruokakuvien ottaminen haltuun

Written by admin on 14 heinäkuun, 2022 Categories: 

Ruokakuvien ottaminen on hyvin suosittua nykypäivänä ja monet meistä ottavat kuvia sosiaaliseen mediaan ja jakavat kuvia omassa verkostossaan eteenpäin. Kuvien ottamisessa monesti tekniikka on ensimmäiseksi tärkeintä ja sen jälkeen tulee kuvien jälkimuokkaus. Jos tekniikka on kunnossa, ei välttämättä tarvitse muokata kuvia lainkaan ja jos

 taas tekniikkaa ei ole, joutuu yleensä hakkaamaan päätään seinään, kun kuvat eivät tunnut onnistuvan. 

Mieti ensimmäiseksi kuvaustekniikkaa, johon voi hakea vinkkejä verkosta. Netissä on tuhansia sivustoja, joista löytyy apua kuvaukseen ja myös youtube on hyvä lähde oppia oikeanlaisia kuvaustekniikoita. Kuvaustekniikassa tärkeimpinä asioina ovat valotus, kuvausaukkojen säädöt ja ISO arvojen käyttö. Valotus on tärkeää ja se tehdään säätämällä kameran himmenninaukkoa ja valotusaikaa. Tällä tavalla annetaan tietty määrä valoa kuvalle ja näillä voidaan säätää kuvan tarkkuutta. Ruokakuvissa esimerkiksi iso aukko toimii, koska silloin voidaan kuvassa keskittyä itse ruokaan ja muu osa kuvasta tulee epätarkaksi. Tämä keskittää katsojan ruokaan ja muu ylimääräinen ei ole kiinnostuksen kohteena.

Tekniikan lisäksi ruokakuvien ottamisessa kannattaa harkita kunnon astiastojen ja sisustuksen säätämistä kohdalleen. Ruoka kuvasta ei tule onnistunut, jos kaikki pöydällä olevat astiat, kulhot ja pöytäliinat ovat tyyliltään toisiinsa sopimattomia. Tämän takia kannattaa suosia design astioita ja tuotteita, koska niissä on hyvin harkittuja värejä, jotka sopivat toisiinsa. Vaihtoehtoisesti voi valita hyvin puhtaita ja suurilla kontrasteilla olevia värejä.

Viimeinen tärkeä asia on valaistus. Valaistuksen täytyy olla kunnossa, jotta kuvat onnistuvat hyvin. Nykyään on hyvin saatavilla rengasvalaisimia ja led kohdevalaisimet, joiden avulla valojen oikea suuntaaminen on helppoa ja edullista. Kaikkien apuvälineiden lisäksi on tärkeää miettiä, mitä omilla kuvilla haluaa kertoa ja miksi kuvia ottaa. Jos tämän pystyy kuvan avulla välittämään katsojille, onnistuu kuva suurella todennäköisyydellä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Ruokakuvien ottaminen haltuun