Tapahtumien valokuvaus – hääkuvaus

Written by admin on 10 lokakuun, 2019 Categories: 

Kun suunnitellaan häitä, on juhlien valokuvaus erittäin merkittävä osa suunnitelmia. Hääkuvaajan valinnassa kannattaa olla tarkkana, koska usein kuvaaja kulkee hääparin mukana valtaosan päivästä. Kuvaajaksi kannattaakin valita henkilö, jonka kanssa hääparilla synkkaa hyvin, ja jonka ammattitaitoon voi luottaa varmasti. Valokuvausta harrastava sukulainen tai ystävä ei välttämättä ole paras valinta hääkuvaajaksi, vaan tehtävään kannattaa valita rautainen ammattilainen.

Hääkuvaus voi sisältää esimerkiksi seuraavia tilanteita:

-hääparin valmistautuminen, alkutunnelmat, pukeutuminen, morsiamen meikin ja kampauksen teko

-hääparin potrettien otto kiitoskortteja ja virallisia hääkuvia varten

-kirkonmenot, vieraiden asettautuminen, parin saapuminen kirkkoon, vihkiminen, kirkosta poistuminen

-hääpaikalle saapuminen, hääauto, vastaanotto juhlapaikalle, onnittelut, morsiamen läheiset

-hääparin ryhmäkuvat häävieraiden kanssa

-hääateriointi, maljojen nostot, onnittelupuheet, hääkakun leikkaus

-lahjapöydän kuvaaminen

-ohjelmanumerot, hääkimpun heitto sekä muut leikit

-häävalssi

-mahdolliset muut yksityiskohdat.

Koska kuvattavia kohteita ja tilanteita on juhlassa monia ja kuvaaja ehtii vain yhteen paikkaan kerrallaan, on tärkeää aikatauluttaa hääjuhla etukäteen. Aikataulussa tulisi myös pysyä, minkä vuoksi se on syytä laatia riittävän väljäksi. Siirtymissä kuluu aikaa, ja aina saattaa tulla vastaan yllätyksiä. Kukaan ei kuitenkaan nauti hiljaisista hetkistä ohjelman edetessä, joten esimerkiksi välimusiikista ja vaikkapa pienestä naposteltavasta tai juomatarjoilusta odottelun hetkinä on hyvä huolehtia.

Kuinka paljon hääkuvaus maksaa

Hääkuvauksen hinnoittelu riippuu toki paljon kuvaajasta ja siitä, kuinka hän hinnoittelee työaikansa. Karkeana yleistyksenä voisi linjata, että hääkuvauksen hintahaarukka on noin 1000-3000 euron välillä. Pääkaupunkiseudulla hääkuvaukselle kertyy usein enemmän hintaa kuin muualla Suomessa. Saattaakin olla jopa fiksumpaa valita hyvä kuvaaja hieman kauempaa kuin yrittää etsiä edullisempaa kuvaajaa pääkaupunkiseudulta ja mahdollisesti joutua siten tinkimään esimerkiksi kuvaukseen käytettävästä ajasta.

Hääkuvauksen hinta muodostuu tietysti myös muista asioista kuin pelkästä läsnäolosta häissä, sillä siihen sisältyvät myös esimerkiksi kuvaajan kalusto, matkat etukäteistapaamiseen sekä kuvauspaikoille, etukäteistapaamisessa ja juhlissa kuluva aika sekä kuvien valintaan ja käsittelyyn kuluva aika.

Hieman edullisempi vaihtoehto on käyttää valokuvaajaopiskelijaa, mutta siinä tapauksessa kannattaa mahdollisesti valita kaksi kuvaajaa, jotta lopputuloksena on varmasti riittävä määrä tarpeeksi hyviä kuvia, ja jotta opiskelijoista on toisilleen tukea ja apua.

Kommentit pois päältä artikkelissa Tapahtumien valokuvaus – hääkuvaus