Valurautapannu ihastuttaa ruokakuvissa

Written by admin on 16 helmikuun, 2020 Categories: Professional photography for weddings

Kestävät arvot ja minimalismi ovat tämän päivän muoti-ilmiöitä, jotka ovat saaneet pontta ihmisten kasvaneesta tietoisuudesta päivittäisten valintojemme vaikutuksesta ympäristöön ja ilmastonmuutoksen kiihtymiseen. Nyt kaikilla elämän osa-alueilla pyritään suosimaan kestäviä ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Niinpä esimerkiksi keittiön välineistöä valitessa moni valitsee tänä päivänä ennen modernia teflonpannua perinteisen ja kestävän valurautapannun, jonka nimeen isovanhempamme ovat vannoneet jo vuosikymmenien ajan ennen kuin perinteinen ruoanlaittoväline vaipui unhokseen sen teknisempien kilpailijoiden tieltä. Valurautapannun arvo on kuitenkin taas ymmärretty, ja siitä on tullut trendikäs osa tämän päivän ruokakuvaajien otoksia. Jatka siis lukemista napataksesi vinkit valurautapannun hyödyntämiseksi erilaisissa kauniissa ruoka-aiheisissa valokuvissa!

Valurautapannu on ulkonäöltään selkeälinjainen, mutta jykevän rosoinen, mikä tarjoaa oivan mahdollisuuden erilaisilla värikontrasteilla ja tekstuureilla leikittelyyn. Voit valita ruokakuvasi teeman monista eri vaihtoehdoista, sillä valurautapannun potentiaali on vain valokuvaajan omasta luovuudesta kiinni. Voit esimerkiksi lähteä liikkeelle valurautapannun tummasta väristä ja rosoisesta pinnasta. Millaisia mielikuvia tumma väri ja karhea tekstuuri inspiroivat? Moni suomalainen yhdistää valuraudan luonnonmukaiseen estetiikkaan, johon kuuluu esimerkiksi puuta, pellavaa ja luonnonkukkia. Asetelmasta tulee mielenkiintoinen, kun hyödynnät eri tekstuurien vastakohtaisuutta. Esimerkiksi pehmeä pellava toimii hyvin karkean valurautapannun rinnalla. Voit myös leikitellä eri värimaailmoilla kokomustasta värien vastakohtaisuuksiin ja vahvoihin kontrasteihin. Tummanpuhuvat ruokakuvat vaativat onnistuakseen taidokkaan kuvaajan, mutta ne ovat parhaimmillaan upeaa katseltavaa.

Ruokakuva on kokonaisuus, joka koostuu monesta vähäpätöiseltä vaikuttavasta osasta, mutta joista jokainen on kuitenkin kokonaisuuden vaikuttavuuden kannalta elintärkeä. Ei nimittäin riitä, että itse esillä oleva ruoka on kauniisti aseteltu tai sen valmistustapa on erityisen innovatiivinen. Kuvan valaistuksen, jälkikäsittelyn ja stailauksen on itse ruoan lisäksi oltava taitavasti toteutettuja tai kuva hukkuu tuhansien muiden keskinkertaisten otosten joukkoon alta aikayksikön. Valurautapannu on oiva ruokakuvaajan stailausväline, sillä se sopii osaksi montaa erilaista kattausta. Valurautapannuja on myös montaa eri kokoa, mikä tarjoaa yhä suuremman määrän erilaisia käyttömahdollisuuksia. Esimerkiksi pieni valurautapannu näyttää ruokakuvassa ihanalta jonkin pienemmän lisukkeen tarjoilussa. Pannun tumma pinta on myös loistava kontrasti värikkäitä tai erityisen vaaleita ruokia vasten. Ihmissilmä kiinnittää luontaisesti huomiota erilaisiin kontrasteihin, joten tätä tietoa kannattaa käyttää hyväksi, jos mielii tulla huomatuksi.

Millä esineillä sinä stailaat ruokakuviasi? Valokuvaajan kannattaa pysyä perillä ruokakuvauksen viimeisimmistä trendeistä, sillä ihmisten mieltymykset muuttuvat tämän päivän maailmassa lakkaamatta. Kun seuraat ahkerasti eri trendejä, sinun on helpompi ennustaa, mihin suuntaan ihmisten mieltymykset ovat kehittymässä ja voit hyödyntää tietojasi valokuviesi stailauksessa.

Ei kommentteja artikkeliin Valurautapannu ihastuttaa ruokakuvissa