Miten otat hyviä asunto valokuvia?

Written by admin on 2 helmikuun, 2022 Categories: Professional photography for weddings

Asuntojen valokuvaaminen ammattimaisesti ei jokaiselta onnistu ja verkossa on asuntojen myyntisivuilla helposti nähtävissä, missä ilmoituksissa kuvaaja on ollut ammattilainen ja missä ei. Tällaiset ammattimaiset valokuvat vetävät puoleensa ja niiden avulla voi saada asunnon myytyä suuremmalla voitolla. Valokuvaajille maksetaan myös hyvin asuntojen valokuvaamisesta ja sen opettelu maksaa nopeasti itsensä takaisin. Käymme tässä vinkkejä, miten saat otettua ammattimaisia asuntokuvia.

Valokuvaajan kannattaa aina ensin tutustua kohteeseen, jotta tietää millaisesta asunnosta on kyse. Kannattaa selvittää, miten se on valaistu ja milloin kuvia kannattaa ottaa. Eri vuorokauden ajat voivat muuttaa asunnon kuvia huomattavasti ja on hyvä selvittää voiko esimerkiksi luonnonvaloa hyödyntää valokuvauksessa. On myös tärkeä käydä asunnon myyjän kanssa läpi, jos asunnossa on paljon tavara, että suurin osa kannattaa karsia pois valokuvauksen ajaksi. Myyjälle voi ehdottaa esimerkiksi huonekalujen vuokraamista. Näitä voi vuokrata https://www.masku.com/ sivuilta, josta löydät kohteeseesi sopia huonekaluja ja mattoja sekä muita sisustustuotteita.

Kun asunto on näyttävässä kunnossa on hyvä myös miettiä, mitä kohteita halutaan kuvata ja näyttää potentiaalisille ostajille. Asunnosta on hyvä löytää mielenkiintoisia kohteita perinteisten huoneiden lisäksi. Pienetkin näyttävät elementit voivat ihastuttaa ostajaa ja tehdä suuren vaikutuksen. On myös tärkeää, miettiä miten asunnon kuviin saa esimerkiksi tilan tuntua, jota lähes jokainen ostaja kaipaa. Myös tietyt kohteet kuten alkovit, huoneita eristävät ovet tai keittiösaarekkeet voivat olla hyviä kuvauskohteita. Kuvatessa huoneita se kannattaa tehdä aina ovensuusta eli kynnyksen takaa. Silloin näkymä avautuu kuten se avautuu ostajallekin.

Kun kuvia on saatu otettua riittävästi asunnosta on aika viedä ne käsiteltäväksi. Kuvankäsittelyohjelmalla saat helposti nostettua kuvien tasoa ja säädettyä värejä, elementtejä ja valoisuutta haluamallasi tavalla. Kuvankäsittelyohjelmalla voi myös leikata kuvia ja pienentää tai suurentaa haluamansa mukaan.

Ei kommentteja artikkeliin Miten otat hyviä asunto valokuvia?