Konsertin kuvaukseen vinkkejä

Written by admin on 30 joulukuun, 2022 Categories: Professional photography for weddings

Monet valokuvaajat pitävät juhlien kuvaamisesta ja tekevät näitä keikkoja useasti. Kun tavoitteenasi on kuvata pientä tapahtumaa, varaa juhlatila Helsinki, josta voi helposti saada hyvän kuvauspaikan pienille tapahtumille. Valokuvaajalle voi myös tulla tilaisuuksia kuvata suurempia keikkoja ja tapahtumia, joissa on koko ajan liikettä, paljon ihmisiä, valoja ja kaikkea. Tällaisten kuvaaminen ensimmäistä kertaa voi olla jännittävää. Tilannetta voi helpottaa muutamien vinkkien avulla, joita olen kerännyt tähän valmiiksi.

Kaikkein ensiksi on mietittävä kameran asetuksia. Niitä kannattaa asettaa jo valmiiksi, koska keikkapaikoilla on pimeää, paljon liikettä ja valoja. Tämä voi oll asetusten kannalta hankalampaa mutta pienellä harjoittelulla se onnistuu. Konserttipaikalla voi mennä ajoissa käymään vaikka silloin kun bändit tekevät sound checkiä ja testaavat muutenkin valoja. Tästä voi sopia bändien tai konserttipaikan kanssa. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa oikeat välineet.

Järjestelmäkamera sekä hyvä zoom, jolla voit ottaa kuvia eri etäisyyksiltä. Nämä toimivat hyvin konserteissa. Kun olet testannut kaikki asetukset ja saat paikall hyviä kuvia, niin että ne toimivat sinun mielestäsi, kannattaa alkaa miettimään varsinaista keikka tilannetta. Keikalla on hyvä käyttää kameran automatiikkaa. Automaattitarkennus on kätevä, koska kaikki bändien henkilöt liikkuvat koko ajan ja itse tarkentamalla voi olla vaikea saada juuri oikeaa hetkeä tallennettua. Kameroissa on myös mukana sarjalaukaisu toimintoja, joista on todella hyötyä kun henkilö liikkuvat lavalla. Kuvista voi myöhemmin valita kaikkein onnistuneimmat mutta on hyvä ottaa paljon kuvia. 

Kun olet käsittelemässä kuvia, on hyvä pitää kaikkien kuvien asetukset yhtenäisinä. Pohja asetukset luova tunnelman keikalle ja jos se on samanlainen kaikissa kuvissa, saa niihin hyvin yhtenäisyyttä ja elämää. Tämän jälkeen vaan etsimään seuraavaa konserttia, jossa voi harjoitella uudestaan kohteiden kuvaamista.

Ei kommentteja artikkeliin Konsertin kuvaukseen vinkkejä