Vinkkejä hääkuvauksiin

Written by admin on 18 joulukuun, 2019 Categories: Professional photography for weddings

Moni on siirtynyt valokuvauksen harrastajasta pienin askelin valokuvauksen ammattilaiseksi kuvaamalla perheensä ja ystäviensä häitä, sillä lähipiirin paras ja innokkain valokuvaaja on yleensä se, jota pyydetään ensimmäiseksi ottamaan vastuulleen juhlien valokuvaaminen. Valokuvausta tosissaan harrastavalle häiden valokuvaus on loistava tilaisuus esitellä taitojaan ja rakentaa portfoliota. On tavallista, että sinun on kuvattava aluksi muutamia häitä ilmaiseksi, mutta portfoliosi rakentuessa ja maineesi kasvaessa saat varmasti myös työtarjouksia rahaa vastaan. Vaikka kuvaisitkin häitä aluksi ilmaiseksi, sinulla on kuitenkin loistava tilaisuus luoda kontakteja häävieraiden kanssa, joten älä hukkaa tilaisuutta jakaa muutamia käyntikortteja työstäsi kiinnostuneille. Jotta hääkuvauksesi olisivat menestys, annamme tässä artikkelissa hyödyllisiä vinkkejä suuren päivän dokumentoimista varten.

Useimmilla valokuvaajilla on oma lähestymistapansa, mitä tulee tilaisuuksien valokuvaamiseen. Aina ei kuitenkaan ole varmaa, että asiakas on samaa mieltä näkemyksesi kanssa, joten aivan ensiksi on hyvä pitää palaveri hääparin kanssa heidän odotustensa ja toiveidensa kartoittamiseksi. Moni kokeneempi valokuvaaja tietää, että asiakkaiden kanssa ei ole aina helppoa olla yhtä mieltä asioista ja että asiakkaat saattavat myös muuttaa mieltään aivan viime hetkellä. Tästä syystä palaverissa on hyvä kartoittaa mahdollisimman tarkasti ne kuvat, jotka hääpari ainakin haluaa tärkeänä päivänään ikuistettavan. Näistä kuvista voidaan yhdessä koota lista, jonka asiakkaat ja valokuvaaja allekirjoittavat. Listan tekeminen ja allekirjoittaminen suojaa valokuvaajaa myöhemmin siltä varalta, että asiakas ei ole tyytyväinen häidensä kuvasatoon. Lista myös auttaa valokuvaajaa valmistautumaan mahdollisimman huolellisesti päivää varten, sillä hän tuntee tarkalleen asiakkaidensa odotukset.

Nykyään monet hääparit pitävät kuvaustyylistä, joka keskittyy dokumentoimaan häiden tunnelmaa ja yksityiskohtia. Tämä tarkoittaa, että valokuvaaja ottaa kuvia esimerkiksi juhlapaikan koristelusta ja ruokatarjoilusta, mutta myös juhlavieraista erilaisissa spontaaneissa tilanteissa. Tämän lähestymistavan ideana on, että valokuvaaja toimii mahdollisimman huomaamattomasti, jotta hän saisi ikuistettua koskettavat hetket sellaisina kuin ne todellisuudessa olivat. Yhä useampi hääpari haluaakin välttää poseerattuja kuvia, sillä ne tuntuvat jäykiltä ja vanhanaikaisilta. Voi kuitenkin olla, että hääparillasi on tarkat suunnitelmat erilaisista poseeratuista kuvista, joten siinä tapauksessa heidän toivettaan on viisasta kunnioittaa. Jotkut parit pitävät esimerkiksi hauskoista kuvausrekvisiitoista, joten tällaiset toiveet kannattaa myös kartoittaa tarkasti jo hyvissä ajoin, jotta h-hetkellä kenellekään ei tule yllätyksiä.

Toivottavasti sait tästä artikkelista hyödyllisiä neuvoja tulevia hääkuvauskeikkojasi varten. Lopputulos on onnistunut, kun muistat tutustua huolellisesti asiakkaisiisi ja kartoittaa heidän toiveensa selkeäksi listaksi. Varmista myös kameravarusteidesi riittävyys ja toimivuus jo hyvissä ajoin ennen suurta päivää, jotta ehdit hankkia kaiken tarvittavan tärkeää keikkaasi varten.

Ei kommentteja artikkeliin Vinkkejä hääkuvauksiin