Kaupunkikuvauksen opettelua

Written by admin on 28 marraskuun, 2022 Categories: Professional photography for weddings

Kaupunkikuvaus on monille kuvaajille kiinnostava harrastus ja kaupungeista voi saada huikeita kuvia esimerkiksi eri vuorokauden aikoina. Kaupunki on miljöönä hieno ja monesti suorat kulmat, niiden yhdistyessä eriväriseen taivaaseen voivat luoda huikeita sommitelmia. Miten kaupunkikuvaukseen kannattaa valmistautua ja mitä huomioida? Ota selvää seuraavasta.

Kaupunki ei rajoitu siihen, että kuvia otetaan aina vaakasuorasti horisonttia kohden. Kaupungissa on monia eri kulmia ja niitä kannattaakin kokeille monilla eri tavoilla. Monien talojen sisäpihat esimerkiksi antavat huikean kuvakulma ylöspäin kuvattaessa, jolloin sisäpiha muodostaa tunnelin taivaaseen tai seuraavaan korkeampaan rakennukseen, jonka silhuetti paistaa korkealla sisäpihan yläpuolella. Kaupungeissa on myös paljon portaikkoja ja portaikot voivat olla hyvinkin erilaisia ja mielenkiintoisia kuvauspaikkoja. Portaikoissa voi yhdistyä kaaria, erilaisia kulmia ja linjoja, jotka vangitsevat katseita ja ovat näyttäviä.

Kaupunkikuvauksessa on kuvaan hyvä jättää tilaa yläosaan, jotta kuvan kaupunki korostuu ja sen siluetti myös korostuu. Erittäin hienoa on tilava yläosa, jossa on häiriötön taivas eri väreissä, joka muuttuu alastullessa kaupungiksi sen rakennuksineen. Monet kaupunkikuvaajat hyödyntävät myös laajakulmaa kuvatessaan kaupungissa. Laajakulmaobjektiivit ovat erinomaisia kaupunkien ja arkkitehtuurin kuvaamiseen. Kuvatessa laajakulmalla, on hyvä huomioida horisontti ja pitää se vaakasuorassa kuvassa. Silloin kuva näyttää vaikuttavalta. 

Monia hienoja kuvia kaupungista voi ottaa myös pystykuvina. Pystykuvissa linjat ja muodot pääsevät esille. Esimerkiksi rakennusten sisällä portaikoissa voi pystykuvat toimia parhaiten. Käy vaikka glo hotel edustalla kuvaamassa koko rakennus sen komeudessaan pystykuvana, jouluvalaistuksessa. Kaupungissa voit myös hyödyntää liikennettä luomaan vaikuttavia kuvia. Pitkällä valotuksella kuvatut kuvat liikenteestä tekevät hienon kuvan, jossa yhdistyvät värit valot ja muodot. On kuitenkin hyvä sijoittaa nämä kuvaukset ilta-aikaan. Ota siis kameralaukku kantoon ja suuntaa kaupunkiin kuvaamaan erilaisia kohteita jokaisen vuorokauden aikana.

Ei kommentteja artikkeliin Kaupunkikuvauksen opettelua