Puhdas ulkoasu tekee vaikutuksen työelämässä – ota kaikki irti pyykinpesusta!

Written by admin on 1 syyskuun, 2022 Categories: Professional photography for weddings

Pyykinpesu on monelle meistä pakkopullaa, joka on vain suoritettava säännöllisesti. Puhtaat vaatteet ovat kuitenkin paljon muutakin, kuin vain kotiaskare, joka täytyy tehdä. Puhtaat vaatteet tekevät olon itsevarmaksi, sillä sinun ei tarvitse miettiä, onko paidanhelmassa kastiketahra tai haisetko hielle. Esimerkiksi asiakkaita tavatessa on tärkeää antaa hyvä ja ammattimainen vaikutelma itsestään, ja tähän vaikutelmaan eivät tahrat kuulu. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä pyykinpesuun, jotta sinun olisi helpompi tehdä hyvä ensivaikutelma joka päivä!

Ennen pesua pyykki pitää lajitella. Lajitella voi värien ja pesumenetelmän ja -lämpötilan mukaan. Erittäin likaiset pyykit, esimerkiksi likaiset navettavaatteet kannattaa pestä erikseen. Myös pienen vauvan vaatteet on hyvä pestä erikseen, jotta niihin ei tarttuisi muista pyykeistä ärsyttäviä tuoksuja.

Lajittelun jälkeen tyhjennetään taskut, suljetaan vetoketjut ja muut hakaset. Farkut ja printtipaidat on hyvä kääntää nurinpäin, jolloin ne kestävät pidempään. Vaikeat tahrat kannattaa poistaa ennen pesua. Sukkahousut, rintaliivit ja muut helposti hajoavat tai monimutkaiset vaatteet pestään pesupussissa, jolloin ne eivät repeydy tai osat eivät katoa koneen uumeniin.

Valitse pesuaine ja pesuohjelma vaatteiden ohjeiden ja pyykinpesukone en asetusten mukaan. Liian kuuma pesuohjelma kutistaa vaatteet tai tehdä väreistä haaleita, liian matala lämpötila voi sekoittaa etenkin uusien vaatteiden värit keskenään. Pesun jälkeen pyykki jätetään kuivumaan ilmavasti esimerkiksi pyykkitelineelle tai kuivausrumpuun, jos vaatteen pesuohje sen sallii.

Vinkki! Haiseeko puhdas pyykki ummehtuneelle? Kokeile pestä vaate 60 asteessa, jos vaate sen sallii. Etikka toimii myös hajunpoistajana: käytä sitä huuhteluaineen tavoin. Hajun voi välttää myös laittamalla pyykit kuivumaan heti pesuohjelman päätyttyä.

Ei kommentteja artikkeliin Puhdas ulkoasu tekee vaikutuksen työelämässä – ota kaikki irti pyykinpesusta!