Käytä sopivia vaatteita – Näytä paremmalta valokuvissa

Written by admin on 22 toukokuun, 2020 Categories: Professional photography for weddings

Asiakkaani usein kysyvät minulta, miten he voisivat näyttää paremmilta kuvissa. Vastaan heille usein, että yksi tärkein vinkki valokuvissa hyvältä näyttämiselle on oikeanlainen, asiallinen pukeutuminen. Pukeutumisvalintoja kannattaa erityisesti miettiä kuvaustilanteen mukaan – shortseihin pukeutuminen ei esimerkiksi ole kovin viisasta hääkuvia varten. Kasuaalisia kuvaussessioita varten ei kannata myöskään yli pukeutua, joten ei kannata pukeutua esimerkiksi pukuun urbaania kuvaussessiota varten.

Vaatteiden värit

Mustat vaatteet sopivat melko harvoille – useimmilla musta väri saa kasvot näyttämään harmaalle. Jokaisen olisi hyvä myös tiedostaa, mitkä värit sopivat oman ihonvärin sävyyn parhaiten. Apuna värivalinnoissa voi käyttää värianalyysia, jossa ihmiset jaotellaan vuodenaikojen mukaan. Toki myös persoona ja omat mieltymykset saavat vaikuttaa väri- ja pukeutumisvalintoihin. Kuvissa väreillä pystyy hyvin niin ikään myös vaikuttamaan kuvien tunnelmaan: esimerkiksi kirkkaat puhtaat värit usein mielletään iloisiksi, pastellisävyt ovat vähän hempeitä ja pehmeitä, tummansininen on usein virallisen oloinen jne. Suosittelen kaikkia kuitenkin käyttämään värejä rohkeasti ja persoonallisella tavalla!

Itse vaatteet

Mikäli vaatteesi eivät ole kuviesi keskikohta, kannattaa valita hillityt vaatteet. Esimerkiksi isot tekstit ja laajat printit sekä värikkäät kuviot vievät huomion pois sinusta vaatteisiin. Erityisesti ohuet linjat vaatteissa voivat luoda ohjata huomion pois kuvatusta henkilöstä. Jos haluat olla kuviesi keskikohta, pukeudu siis neutraalimpiin vaatteisiin.

Vaatteiden koko

Niin kuin aiemmin jo sanoin, voit vaatteiden avulla ohjata kuviesi katsojan huomion muualle. Voit käyttää tätä vinkkiä hyödyksesi käyttämällä vaatteita, jotka korostavat parhaimpia puoliasi. Vaatteesi eivät kuitenkaan saa olla liian isoja tai pieniä. Puristavat vaatteet luovat inhottavia “makkaroita”, kun taas suuret roikkuvat päällä. Isokokoisella ihmisellä tukevat pienehköt vaatteet pitävät ns. pakettia kuitenkin sopivasti kasassa. Kannattaa kuitenkin huomioida myös materiaalin rypistyminen, sillä kiiltävissä materiaaleissa pienikin ryppy saattaa kuvassa korostua turhan suuesti.

Haluan lopuksi kuitenkin muistuttaa lukijoitani myös siitä, että kuvissa hyvältä näyttäminen ei riipu pelkästään vaatteistasi vaan ’lookistasi’ kokonaisuudessaan. Jos olet nainen, saat viimeisteltyä ulkomuotosi kuvia varten seisomalla ryhdikkäästi ja käyttämällä sopivasti meikkiä. Sinettipidennykset ja muut hiuspidennykset auttavat sinua myös viimeistelemään lookkisi seuraavaa kuvaussessiota varten.

Ei kommentteja artikkeliin Käytä sopivia vaatteita – Näytä paremmalta valokuvissa