Tapahtumien valokuvaus – hääkuvaajan valinta

Written by admin on 10 lokakuun, 2019 Categories: 

Häät ovat monelle yksi elämän tärkeimmistä juhlista. Niiden järjestelyyn käytetään paljon aikaa ja rahaa, ja varmasti jokainen haluaa oman hääjuhlan olevan ikimuistoinen tapahtuma. Kun juhlat on juhlittu, jäävät jäljelle muistot. Valokuvat ovat näiden muistojen tärkeimpänä tukena. Valokuva onkin konkreettisin asia, mikä muistojen lisäksi jää näistä elämän tärkeimmistä juhlista. Niiden avulla juhlat ikuistetaan säilymään jälkipolville saakka, ja kuvien avulla voidaan palata tuohon tärkeään juhlaan yhä uudelleen.

Käytä aikaa sopivan valokuvaajan valitsemiseen

Kun aletaan miettiä kenelle häiden valokuvaus halutaan antaa tehtäväksi, tulee usein ensimmäisenä mieleen mahdolliset valokuvausta harrastavat tuttavat tai sukulaiset. Tällöin kannattaa kuitenkin pohtia myös, halutaanko että tämä kyseinen henkilö käyttää oman juhlapäivänsä valokuvien ottamiseen. Vai olisiko kuitenkin mukavampaa, jos hän saisi keskittyä juhlaan vieraana, ilman työvelvoitetta.

Voidaan toki myös ajatella, että hääkuviksi riittää, kun ikuistetaan vain vihkiminen ja esimerkiksi häävalssi tai jokin muu juhlien kohokohta. Tällaiset juhlat järjestetään kuitenkin vain kerran, joten varmasti myöhemmin olisi mukavaa, jos koko juhlan ajalta olisi kuvia muistona. Ja tällöin koko häiden kuvaus käy jo työpäivästä.

Harrastuksekseen kuvaajia on kovin monen tasoisia, ja aina on olemassa riski, että kuvaajan osaamisen taso ei olekaan ihan toivotunlainen. Varsin harmillista olisi, jos ainutlaatuiset hääkuvat epäonnistuvatkin esimerkiksi virheellisen valotuksen tai uuden kameran liian hienojen ominaisuuksien vuoksi. Uusintakierrosta kun ei hääjuhlakuvauksessa voi ottaa. Kiitoskorttikuvien oton voi tietysti aina uusia, mutta juhlatunnelmasta ei saa uusintaa.

Häiden valokuvaajaksi kannattaa siis yleensä palkata ulkopuolinen ammattilainen, ja antaa ystävien ja sukulaisten keskittyä nauttimaan juhlavieraan roolista. Kuvaajan valinta on hyvä aloittaa tutkimalla eri valokuvaajien ottamia kuvia, ja valita niistä mieleisimmän tyyliset kuvat. Tämän jälkeen kuvaajalle voi laittaa tarjouspyynnön, johon voi liittää mukaan myös juuri sellaiset kuvat, joiden tyylisiä haluaisi omien hääkuviensa olevan.

Kuvaajalle kannattaa myös laittaa tarjouspyynnön lisäksi toivomus tavata kuvaaja kasvokkain hyvissä ajoin ennen itse kuvausajankohtaa. Kuvaaja kulkee kuitenkin hääparin mukana yleensä koko hääpäivän ajan, ja on ehdottoman tärkeää, että yhteistyö sujuu ja kemiat kohtaavat. Näin hääparilla on yksi stressitekijä vähemmän jännitettävänä itse juhlapäivänä, kun kuvaajan kanssa on jo syntynyt luottamus.

Kommentit pois päältä artikkelissa Tapahtumien valokuvaus – hääkuvaajan valinta