Haluatko hääkuvaajaksi? Lue tästä parhaat vinkit

Written by admin on 2 kesäkuun, 2022 Categories: 

Häät ovat monen elämässä ainutlaatuinen tapahtuma, joka halutaan ikuistaa täydellisiin kuviin. Hääkuvaajana sinun tehtäväsi on ikuistaa tämä päivä. Hääkuvauksen maailman on hauska ja mielenkiintoinen: pääset tapaamaan uusia ihmisiä, kokemaan uskomattomia juhlapaikkoja ja osallistumaan ihmisten tärkeimpiin hetkiin elämässä.

Hääkuvaus ei kuitenkaan ole kaikkia varten. Aamuheräämiset ovat väistämättömiä, on oltava tarpeeksi sosiaalinen ja pidettävä yllä hyvää meininkiä sellaistenkin häävieraiden keskuudessa, jotka eivät haluaisi tulla kuvatuksi. Työ ei siis ole helppoa, mutta se on sitäkin palkitsevampaa. Hääkuvaajan urasi avuksi jaamme tässä artikkelissa parhaat vinkit onnistumisesi tueksi.

Varaudu siihen, että Suomen ilmastossa mitä tahansa tulee tapahtumaan: voi sataa tai tuulla tai jokin muu luonnonilmiö uhkaa pilata kuvasi. Pidä siis silmällä säätiedotuksia visusti etukäteen. Voit varautua myös teknisiin ongelmiin: kanna siis mukana aina myös ekstra-akkuja ja lisämuistia kameraasi. 

Pysy rauhallisena. Jos seremonian tai juhlan aikana tapahtuu jotakin yllättävää, esimerkiksi jos sulhanen pyörtyy jännityksestä, et voi sille mitään. Keskity siis pysymään rauhallisena ja kuvaamaan muuta ympärilläsi olevaa – älä kerää lisää katsojia ja luo paniikkia. Toinen vinkki on pysyä jatkuvasti liikkeessä, sillä siten löydät ne paikat, joissa tapahtuu. Seisovista tai liikkeessä olevista ihmisistä saa parempia ja luonnollisempia kuvia.

Valitse parhaat kuvat lähetettäväksi parille. Valitse kuvia, jotka imartelevat kaikki kuvassa olevaa. Jos viiden hengen ryhmässä neljällä on täydellisen luonteva asento mutta viides on juuri työntämäisillään hääkakkua suuhunsa, ei kuvaa voi käyttää. Valitse lähetettäväksi kuvat, joissa on tasaisesti molempien sukujen jäseniä, jotta ei synny eripuraa. Eniten on syytä tietenkin panostaa hääparin kuviin, sillä tämä on heidä erityinen päivänsä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Haluatko hääkuvaajaksi? Lue tästä parhaat vinkit