Kodin sisustuksesta inspiraatiota valokuvaukseen

Written by admin on 21 tammikuun, 2020 Categories: Professional photography for weddings

Eikö valokuvaus ota onnistuakseen? Ovatko ideat lopussa? Älä murehdi, niin käy joskus kaikille taiteilijoille. Kun hyväksyt nämä luonnolliset alamäet osana luovaa prosessia, pääset helpommin takaisin siihen tilaan, jossa inspiraatio tuntuu kuin loputtomalta virralta. On kuitenkin myös paljon käytännön tekoja, joiden avulla voit selättää apatian. Ensimmäinen ja tärkein on itsestäsi huolehtiminen. Kun nukut tarpeeksi, syöt terveellisesti ja liikut paljon, aivosi virkistyvät. Erityisesti ulkoilu on tärkeää – eikä pelkästään raittiin ilman ja liikunnan vuoksi. Kun kuljet luonnossa tai kaupungilla, ota kamera mukaasi ja nappaa muutama otos aina, kun jokin näkemäsi herättää sinussa tunteita.

Todennäköisesti vietät kuitenkin suurimman osan ajastasi sisätiloissa, eikä paljaiden seinien tuijottelu varmaankaan saa sinua tuntemaan oloasi erityisen luovaksi. Sinun kannattaa siis käyttää jonkin verran aikaa sisustuksen suunnitteluun ja toteutukseen.

Julisteilla muutat sisustuksen hetkessä

Kun etsit inspiraatiota valokuvaukseen, luonnollisestikin kannattaa aloittaa katselemalla muiden ottamia kuvia. Ripusta siis seinillesi todellisten taiteilijoiden ottamia valokuvateoksia, jotka todella innoittavat pyrkimään samalle tasolle. Ehkä budjettiisi ei kuitenkaan sovi näiden teosten ostaminen taidenäyttelyistä, mutta ei hätää! Helpoin ja samalla edullisin tapa saada upeita taidekuvia seinille on niiden tilaaminen julisteita myyvästä verkkokaupasta. Muutamalla klikkauksella saat tilattua korkealaatuisia ja kauniita julisteita. Samalla kannattaa tilata niihin sopivat kehykset, sillä seinään teipatut ja reunoilta repeytyneet julisteet tuskin ovat yhtä inspiroivia kuin tyylikkäissä kehyksissä ja suojaavan lasin takana komeilevat taulut.

Koska itse tilausprosessi netissä on nopea ja vaivaton, voit keskittyä tärkeimpään eli kuvien valitsemiseen. Hyvä idea on valita muutama kuva tavoittelemastasi tyylistä ja muutama erilainen kokeiluja innoittamaan. Julisteet ovat edullisia, joten voit hyvin tilata muutaman ylimääräisen ja vaihdella niitä mielialasi mukaan.

Katselemisesta kuvaamiseen

Kun sitten olet saanut kuvat seinille, inspiraation pitäisi johtaa omien kuvien tuottamiseen. Tämä ei tietenkään tapahdu mitenkään taianomaisesti, vaan sinun on yksinkertaisesti päätettävä tarttua kameraan! Voit aloittaa suosikkitaulustasi ja miettiä, mikä siinä sinua miellyttää – aihe, värit, valot vai jokin muu? Ota sitten muutama kuva, joihin olet sisällyttänyt tuon elementin. Siirry sitten seuraavaan tauluun ja toista prosessi. Kokeile myös eri kuvien elementtien yhdistelemistä.

Muista, että jokaisen otoksen ei tarvitse olla mestariteos. Tärkeintä on, että jatkat kuvaamista etkä luovuta silloinkaan, kun ideavarastosi tuntuu tyhjältä. Anna silmiesi levätä kaikessa ympäröivässä kauneudessa ja pian huomaat, että kuvausintosi on palannut kuin itsestään.

Ei kommentteja artikkeliin Kodin sisustuksesta inspiraatiota valokuvaukseen