Miten kuvata eläimiä luonnossa?

Written by admin on 18 tammikuun, 2023 Categories: Professional photography for weddings

Eläinten kuvaaminen luonnossa niiden omassa elinympäristössään voi olla usean valokuvaajan tavoitteena, varsinkin jos on kiinnostunut luontokuvauksesta. Eläinten kuvaaminen ei välttämättä onnistu, jos kuvaus reissulle lähtee tuosta vain ja ei valmistele lainkaan kuvaamista. Eläinten kuvaamisessa on hyvä ottaa huomioon muutamia perusasioita, joiden avulla kuvaaminen onnistuu luultavasti paljon paremmin. 

Ensimmäinen hyvä sääntö on varustautua kunnolla, jotta pystyy maastoutumaan luontoon, ilman että tulee heti huomatuksi eläinten puolelta. Maastoutumiseen on saatavilla paljon hyviä varusteita, joita voi hankkia ja lisäksi voi myös hankkia telttoja tai suojia, jotka voi virittää itselle omalle kuvauspaikalle valmiiksi. Suojan sisältä kuvaaminen onnistuu siten, ettei häiritse eläimiä tai ole eläimille liian näkyvillä. 

Ennen kuvauspaikan asettelua, kannattaa varmistaa ensinnäkin tuulen suunta. Jos on myötätuulessa eläimiin nähden, omat hajut siirtyvät kohti eläimiä ja voi karkottaa suurimman osan eläimistä pois kuvauspaikan läheltä. Tämän takia kannattaa sijoittaa kuvauspaikka vastatuuleen, jotta oma haju ei suuntaudu eläimiin kohti. Kuvausreissulle ei myöskään kannata laittaa vahvoja hajusteita, jotka paljastavat kuvaajan olinpaikan helposti kaikille tarkkaavaistoisille eläimille. 

Eläimiä voi myös houkutella hyvään kuvaus kohtaa, sijoittelemalla paikalle ruokaa eläimille. Ruokien osalta on kuitenkin hyvä selvittää, millaisia ruokia paikalle voi laittaa, ettei sinne eksy vaarallisia petoeläimiä, joista voi syntyä kuvaajalle ongelmia. Muista myös pysyä hiljaa ja vältä ottamasta mukaan tavaroita, jotka pitävät ääntä ja häiritsevät eläimiä.

Lisäksi on tärkeä harjoitella eläinten kuvaamista ja valmistella oman kameran asetuksen kuntoon, jotta saa parhaat mahdolliset kuvat eläimistä, kun ne liikkuvat. Lähde harjoittelemaan eläinten kuvaamista eläintarhaan ja majoitu samalla Lilla Roberts hotelli Helsingissä, josta pääset kätevästi paikan päälle Korkeasaaren eläintarhaan. Tämän jälkeen olet saanut asetettua omaan kameraan juuri oikeat asetukset ja olet valmiina lähtemään luontoon kuvaamaan villieläimiä niiden elinympäristössään.

Ei kommentteja artikkeliin Miten kuvata eläimiä luonnossa?