Häämuistot kuviksi

Written by admin on 10 lokakuun, 2019 Categories: Professional photography for weddings

Ensi syksynä tanssitaan häitä, ja tarkoituksena olisi löytää tärkeään juhlapäivään mukava ja ammattitaitoinen valokuvaaja. Mistä voisi etsimisen aloittaa? Internetin hakukoneeseen kun syöttää sanat valokuvaus ja häät, tulee vastaan pitkä listaus linkkejä toinen toistaan hienommille valokuvaajien nettisivustoille. Kaikki kuvat näyttävät niissä kauniilta, ja moni miellyttää silmää kovastikin, mutta aikaa tuntuu tuhrautuvan hurjasti jo pelkästään sivujen yleiseen läpikäymiseen. Valitettavan harvassa mainitaan hintoja, tai edes hintaesimerkkejä, vaan aina kehotetaan pyytämään kuvauspaketista tarjous. Mikä avuksi?

Facebookin ryhmät

Lisäapuja voi löytää Facebookista ja sieltä Häät-aiheisista keskusteluryhmistä. Niistä voi kysellä vinkkejä häissä viime aikoina käytetyistä kuvaajista, ja pyytää kertomaan missä luokassa hinnat kuvaajilla ovat liikkuneet. Hintahaarukka onkin melkoisen suuri, keskustelujen perusteella noin 500–2500 euroa per hääkuvaus.

Joskus voi tullakin edullisemmaksi ottaa kuvaaja vaikka hieman kauempaa ja kustantaa kuvaajan matkat kuin ottaa ainoa valokuvaaja, joka paikkakunnalla on saatavilla. Myös tuttavilta kannattaa kysellä, olisiko jollain suositella ammattilaiskuvaajaa. Ystävän tai sukulaisen käyttöä häiden kuvaajana ei voi kuitenkaan suositella.

Tarjouspyyntöjen jättäminen

Kun potentiaalisia kuvaajia on löytynyt muutamia, on aika edetä seuraavaan vaiheeseen. Eli tarjouspyyntöihin. Usein kannattaa pyytää tarjouksia useammalta kuvaajalta, jotta hintoihin saa perspektiiviä. Eli vastauksen siihen, mitä vastinetta rahalle saa. Usein tässä vaiheessa kuvaajat antavat potentiaaliselle asiakkaalle myös pääsyn katsomaan omaa porfoliotaan, mikä onkin merkittävässä asemassa kuvaajan valitsemisessa.

Portfolioita selaillessa saa nimittäin hyvän käsityksen siitä, minkä tyylisiä kuvia kuvaaja ottaa, ja ovatko ne juuri sellaisia, joita myös omista häistään haluaa ikuistettavan. Portfoliosta näkee millä otteella kuvaaja kuvia ottaa, ovatko ne enemmän lähi- vai yleiskuvia, kuinka kasvot kuvissa onnistuvat, millainen tilannetaju kuvaajalla on. Ovatko kuvat monipuolisia, vai onko ne enemmän rutiininomaisesti otettuja ja millainen tunnelma kuvista välittyy.

Valinta fiiliksen mukaan

Tässä vaiheessa ollaan jo melko pitkällä, ja edessä on kuvaajan valinta. Paras hinta-laatusuhde alkaa varmasti jo hahmottua, ja intuitioon kannattaa ehdottomasti luottaa tässä vaiheessa. Kuvaajan ja hääparin kemioiden tulee kohdata, ja siksi onkin tärkeää että kuvaaja tuntuu luotettavalta, ja on myös halukas tapaamaan hääparin ennen varsinaista juhlapäivää.

Kommentit pois päältä artikkelissa Häämuistot kuviksi