Laadukkaita ruokakuvia helpoilla nikseillä

Written by admin on 26 tammikuun, 2021 Categories: Professional photography for weddings

Moni harrastelija ja vähän kokeneempikin haaveilee täydellisistä ruokakuvista ja miksi ei, koska täydelliset ruokakuvat saavat ihmisten huomion. Laadukkaasti tuotetut ruokakuvat ovatkin yleensä ison vaivan takana, eikä ne synny ihan hetkessä. Onneksi on olemassa keinoja, joilla ruokakuvia saa tehtyä helpommin. Tässä muutamia yksinkertaisia niksejä ruokakuvien autenttisuuden lisäämiseksi.  

Kuplajuomaa, juomaa kuplilla

Monissa kuvissa on kuva kylmästä, hyvin hiilihapotetusta virvokkeesta. Tosiasiassa kun kuvien lavastamiseen ja järjestelemiseen voi mennä monta tuntia, ei juoma ole enää kylmää tai kuplia välttämättä jäljellä. Tähän Sodastream hiilihapotuslaite on mainio apu. Sillä saa helposti ja nopeasti lisää kuplia juomaan, jolloinka juoma näyttää juuri kaadetulta, kirpeän raikkaalta, kuin juuri tehdyltä, eikä niin väljähtäneeltä, kuin tosiasiassa aluksi olikaan. 

Lämmitä juuri ennen kuvan ottamista

Kun otat kuvia, kylmien ja huoneenlämpöisten elementtien asettelussa menee pitkään, jolloinka lämpimät ja kuumat yksityiskohdat kannattaa lämmittää vasta, kun tulee kuvan ottamisen aika. OBH Nordica leivänpaahdin on näppärä väline, jolla saa esimerkiksi juuri leivät ja muut leivän kaltaiset herkut ja ruoat lämmitettyä niin, että kuviin tulee höyryävän kuuma vaikutelma. 

Vedenkeitin on myös nopea ja tehokas väline, jolla lämmittää juuri hetkeä ennen kuvan ottamista tee, kahvi, tai muu kuumuutta vaativa juoma. Näin kuvaan tulee vaikutelma vasta keitetystä, höyryävän kuumasta juomasta. 

Muista kontrastivärit 

Muista että värit täydentävät toisiaan ja kannattaa käyttää vastavärejä elementtien esiintuomiseksi. Niin että hedelmät, marjat, juomat ja syötävät eivät huku taustaan, on mahdollista leikitellä taustan väreillä ja kohteeseen suunnatuilla valoilla. 

Valon avulla on mahdollista saada enemmän syvyyttä kuviin ja tuoda laadukkaamman kuvan vaikutelmaa helposti. Kannattaa siis kiinnittää valoon, sen voimakkuuteen ja lämpötilaan huomiota, jotta onnistut kuviesi kanssa.

Ei kommentteja artikkeliin Laadukkaita ruokakuvia helpoilla nikseillä