Löydä inspiraatiota valokuvaamiseen lomalta

Written by admin on 27 tammikuun, 2021 Categories: Professional photography for weddings

Loma on monesti monille todella tarpeellinen hengähdyshetki hektisessä elämässä. Valokuvaamisharrastukseen monesti onkin mahdollista hankkia uusia ideoita ja inspiraatiota lomalta. Esimerkiksi oma kotimaamme tarjoaa valtavasti erilaisia mahdollisuuksia uusien ja ainutlaatuisten kohteiden löytämiseksi, sekä niiden avulla valokuvausharrastusta ylläpidettäväksi. 

Lomalla, kuten muutenkin kannattaa muistaa olla rauhallisin mielin liikenteessä, eikä turhaan stressata, vaikkei ”täydellistä kuvaa” saisikaan. Tärkeintä on hyvä fiilis ja tekeminen, josta itse nauttii, koska varsinkaan lomalla suorittaminen ei ole hyvästä. 

Mistä sitten kannattaa etsiä uusia kohteita?

Sinällään itse kohteiden löytäminen ei ole hankalaa, niitä kun Suomesta löytyy melkein kaikkialta, mutta kannattaakin valita juuri itselleen mieluisimpia ja kätevästi saavutettavia paikkoja. Jos olet tekemässä pidempää reissua, joka suuntautuu muualle, kuin asuinpaikkakunnallesi, kannattaa huomioida yöpyminen. On esimerkiksi mahdollista löytää majoitus Helsinki alueelta ja hotellien lähistöltä valtavasti erilaisia mielenkiintoisia kuvauskohteita. 

Helsinki onkin pullollaan vanhaa historiallista nähtävää, sekä uutta, arkkitehtonisesti vaikuttavaa rakennuskantaa. Parhaimmillaan osa Helsingin kulttuurihistoriallisesti arvokkaista rakennuksista on muutettu hotelliksi, joten voit mahdollisesti onnistua majoittautumaan sellaiseen. Näitä paikkoja on muutamia ja ne ovatkin historiallisesti hienoja. 

Internetistä neuvoja paikkoihin

Internet on täynnä erilaisia paikkoja, mistä etsiä tietoa, esimerkiksi paikallisten asukkaiden neuvomana. Kannattaa kuitenkin huomioida, että paikalliset eivät välttämättä pidä erikoisuutena heille täysin jokapäiväisiä asioita, joten sinulle relevantteja paikkoja voi jäädä näkemättä tämän takia. 

Internetiin on myös taipumusta päätyä suureksi osaksi juuri ”turistirysät”, joista erikoisimpia ja vaikuttavampia kuvia on jo otettu valtavasti. Samaten ihmismassat ovat yleensä kuvien ottamisen tiellä, joten kannattaa pyrkiä löytämään paikkoja, joissa on vähän ihmisiä, eikä ne ole vielä samalla tavalla tunnettuja. Näin myös voit onnistua saamaan kuvillesi suuremman näkyvyyden, erottautumalla kunnolla muista.

Ei kommentteja artikkeliin Löydä inspiraatiota valokuvaamiseen lomalta