Harjoittele valokuvausta erilaisilla julkisilla kohteilla

Written by admin on 6 toukokuun, 2021 Categories: Professional photography for weddings

Valokuvaaminen on todella mielenkiintoinen harrastus ja osa on siitä saanut työn, josta nauttii paljon. Valokuvaamista voi harjoitella erilaisilla ja eri tyylisillä kohteilla, joiden avulla voit harjoitella niin erilaisten kuvakulmien, värien, objektien ja henkilöiden kanssa kuvaamista. Julkiset kohteet ovat yleensä ilmaisia, yllätyksellisiä ja mahdollistavat kuvaamisen lain rajoissa. Kuitenkin kannattaa aina muistaa pyytää lupa varsinkin jos ihmisiä tulee kuviin näkyviin tunnistettavasti.

Ravintolat tarjoavat helpon matkan maailmalle

Erilaisten kulttuurien ja niiden esineistön kuvaaminen on myös tehokasta ja hyvää harjoittelua. Kuitenkin monenlaiset esineistöt ovat usein kiven takana ja voivat vaatia matkustamista maailman ääriin. Kuitenkaan näin ei välttämättä tarvitse olla, vaan voit helposti hyödyntää olemassa olevien paikkojen, kuten ravintoloiden näyttäviä miljöitä. 

Esimerkiksi moni ravintola Helsingissä tarjoaa uskomattoman hienot, toisistaan eroavat puitteet, joita kannattaa hyödyntää valokuvauksessa. Voit harjoitella eri tyylisten kokonaisuuksien kuvausta ja mahdollisesti löydät huikean määrän erilaista esineistöä, jota voit hyödyntää harjoittelussa. Esimerkiksi kiinalainen ravintola tarjoaa aasialaista tunnelmaa ja esineistöä, italialainen taas hyvinkin hyvinkin eleganttia ja espanjalainen rentoa miljöötä. 

Hyödynnä julkisia taideteoksia

Julkiset tilataideteokset ovat myös todella hyviä harjoittelukohteita. Yleensä täysin ilmaiset ja helposti saavutettavat julkiset tilataideteokset ovat mahtavia kohteita harjoitella niin valaistusta, kuvakulmia, kuin kokonsa puolesta etäisyyksiä. Voit harjoitella kuvaamista niin päivällä kuin yöllä ja koska yleensä tilataideteokset ovat valaistuja hämärässä ja pimeässä, voit helposti saada todella näyttäviä kuvia aikaiseksi. 

Julkisten kohteiden etu on myös se että niitä on kuvannut moni muukin. Näin voit helposti verrata omia kuvia muiden ottamiin kuviin ja mahdollisesti saada ideoita millä tavalla kuvia kannattaa ottaa. Voit myös helposti seurata kehitystäsi ja mahdollisesti kehittyä nopeammin taitavammaksi kuvaajaksi. 

Ei kommentteja artikkeliin Harjoittele valokuvausta erilaisilla julkisilla kohteilla