Pikakurssi valokuvauksen maailmaan

Written by admin on 13 elokuun, 2021 Categories: Professional photography for weddings

Mukavaa, että olet päättänyt tutustua valokuvauksen kiehtovaan ja mukaansa tempaavaan maailmaan! Lupaan, että tulet viihtymään uuden harrastuksesi parissa. Valokuvaus on helppo aloittaa, etkä tarvitse muuta kuin kameran tai kännykän, jossa on tarpeeksi laadukas kamera. Tässä postauksessa kerron kuitenkin joitakin vinkkejä, miten saat harrastuksestasi enemmän irti.

Kameran laadulla ei ole väliä, sillä etenkin kuvausharrastuksen alkuvaiheessa kyse on mielikuvituksesta ja erilaisten kuvauskohteiden monipuolisesta hyödyntämisestä. Teknisesti laadukkailla kuvilla on hetkensä, mutta jos tarkoituksenasi on nauttia kuvauksen riemusta ja valokuvauksesta taiteenlajina, on aivan sama, millä lähdet kuvaamaan. Jos kuvaat digitaalisesti, kannattaa sinun hankkia jonkinlainen kuvanmuokkausohjelma. Se laajentaa mahdollisuuksiasi leikitellä valoilla, varjoilla ja väreillä. Jos kamerasi laatu ei ole paras mahdollinen, voi editointi pelastaa monta kuvaa. Muokkausohjelmia löydät internetistä sekä ilmaisina että maksullisina versioina.

Haasta luovuutesi ja etsi uusia kuvauskohteita läheltä ja kauempaa! Kamera kannattaa pitää mukana kaikkialla, sillä koskaan ei tiedä, mistä inspiroiva kuvauskohde löytyy. Varaa viikonlopuksi vaikkapa helsinki hotelli ja haasta itsesi etsimään kymmenen eri teemaista kuvauskohdetta lähikortteleista: yksi eläinkuvia, yksi panoraama, yksi mustavalkokuva… Voit myös pyytää kadulla vastaantulijoilta, josko voisit ottaa heistä potretin. Mitä oudompia kuvauskohteita löydät, sitä luovempia ratkaisuja keksit!

Unohda itsekritiikki ja anna palaa! Mitä enemmän kuvaat, sitä taitavammaksi kehityt. Epäonnistuneet kuvat voi poistaa helposti tai säästää itselle muistoiksi, joihin voi palata ja seurata omaa kehittymistä. Usein käy niin, että aloitteleva amatöörikuvaaja päätyy juhlakuvaajaksi kaikkiin suvun juhliin ja saa hyvin nopeasti erilaisia, mielenkiintoisia kuvaustehtäviä.

Tästä blogista löydät paljon erilaisia vinkkejä valokuvaukseen niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin. Kokeile seuraavaksi vaikka ruokakuvausta!

Ei kommentteja artikkeliin Pikakurssi valokuvauksen maailmaan